cropped-frame_pipers.png
Har du lyst til at blive medlem af foreningen og at lære at spille sækkepibe, skotsk lilletromme, tenortromme eller bastromme, så kan du finde lidt flere informationer her.

Vi har medlemmer i alle aldersklasser, af begge køn, forskellige nationaliteter og uddannelses/karrieremæssige baggrunde. Det giver en stor spredning og forskellighed i bandet, så der er også plads til dig.

IMG_1896

Du behøver ikke at have nogle specielle musiske forudsætninger for at begynde at øve dig i at spille på et af vores instrumenter. Mange kan endog ikke læse noder, når de starter. Du må dog være indstillet på, at det bliver et projekt der kræver stor tålmodighed. Du skal f.eks. ikke forvente at kunne spille på “den store” sækkepibe før om 1-2 år.

Både for sækkepibe- og trommelever gælder det, at man starter billigt med at anskaffe sig et øveinstrument. For pipe elever er det en Practice Chanter til ca. 250 kr. og for tromme elever er det en trommeplade. Vi anvender også ofte disse øveinstrumenter til øvning, når du når til et mere avanceret stadium.

Bandet deltager af og til i konkurrencer og der må påregnes en del ekstra forberedelse ifm. øveweekends og ekstra øvedage. Ved særlige lejligheder henter vi endog kompetente instruktører udefra, f.eks. fra Skotland.

Kontingentet er p.t. 100 kr. pr. måned for elever (11 måneder om året). For de penge får du ugentlig undervisning af en mere erfaren musiker (sommetider et par stykker ad gangen, men af og til også eneundervisning). I sammenligning med andre instrumenter, er dette utroligt billigt. Når du bliver god nok til at blive medlem af bandet, og dermed er med ude at tjene penge ved arrangementer, betaler du ikke længere kontingent. Dette gør vi ud fra en model om, at man derved yder til bandet / foreningen (enten via spillejobs eller ved at undervise).

Både pipe og tromme elever, såvel som erfarne er YDERST velkomne, og vi er også super glad for medlemmer, der ønsker at trække ekstra ifa. bestyrelses eller udvalgsposter. Kom bare – der er også en plads til dig.