IMG_1591Aalborg Pipe Band
er en forening som er finansieret ved kontingent og organiserede jobs. Da vi er en kommunal forening, går alle vores indtægter til foreningenskassen, som bruges til undervisning, uniformer og instrumenter.

Vi optræder derfor til mange forskellige typer af arrangementer, såsom byfester, butiksåbninger, fødselsdage, begravelser, konfirmationer osv.

Har du lyst til at hyre bandet eller en solo piper til dit arrangement er du sikker på du får en god musikalsk oplevelse. Vi spiller en variation af skotske traditionelle marcher, hurtige jigs og reels. Til specielle arrangementer optræder vi med danske melodier, som: “I skovens dybe stille ro”, “En yndig og frydefuld sommer tid” og “Skuld gammel venskab rent forgå”.

Sækkepiben som vi spiller på i bandet, er den traditionelle skotske Highland Bagpipe. Den kendes på sine skarpe specielle toner, som også kan høres ved The Edinburgh Highland Tattoo.

Den skotske tromme er også en stor del af den skotske musik. Bandets trommekorps spiller på den skotske Snare Drum, som er kendetegnet ved at være meget hårdt spændt op til at frembringe den klassiske skotske trommelyd.

Numrene er, afhængig af musikernes rådighed, akkompagneret af tromme og stortromme.

Når bandet optrædener foregår det i den skotske Highland uniform som består af kilt, hat, specielle strømper osv. Dette er i sig selv med til at understrege det eksklusive omkring jeres arrangement.

Der må påregnes en vis forberedelsestid vedr. arrangementer, da det er afgørende for lyden, at instrumenterne tunes ens.

Kontakt vores bookingansvarlige for at høre nærmere om priser og muligheder.